CashBuddy

Vad krävs för att kunna få ett lån hos CashBuddy?

  • Minst 20 år fyllda under nuvarande kalenderår
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Inkomst av tjänst, näringsverksamhet, pension eller a-kassa
  • Svenskt personnummer och folkbokförd i Sverige
  • Ej skuldsanering eller vara försatt i konkurs
  • Du får inte stå under förvaltarskap

Information om CashBuddy

CashBuddy har sedan år 2006 gett finansiell hjälp till konsumentkunder med hjälp av mikrolån. Företagets affärsidé är att ge sina kunder enkla ekonomiska lösningar i vardagen. CashBuddy väljer att fokusera på kundens framtida betalningsförmåga istället för hur den tidigare ekonomiska situationen har sett ut. Kunder med betalningsanmärkningar eller dålig kredithistorik kan därför få en manuell bedömning på sin låneansökan hos Cashbuddy. Skulle kreditbedömningen ändå visa på en otillräcklig inkomst kan en utökad kreditbedömning göras genom att kunden skickar in lönespecifikationer, anställningsavtal eller andra bevis på inkomst. Den flexibla och humana inställningen att vilja hjälpa kunder med en sämre ekonomisk historik med en framtida god betalningspotential gör att företaget skiljer sig åt från många andra låneföretag och banker. Cashbuddy är därför ett bra alternativ även för dig som är van vid att bankerna säger nej. Kunden använder pengarna till det han eller hon själv väljer och behöver inte lämna någon säkerhet för lånet.

CashBuddys låneprodukter

Hos Cash Buddy har man möjlighet att ansöka om lån mellan 3 000 – 25 000 kronor med en avbetalningstid på mellan 1 – 5 år. Vid en låneansökan sker alltid en sedvanlig kreditbedömning men Cash buddy erbjuder också manuella prövningar vid avslag på lån. Detta är ett bra alternativ och en möjlighet för personer som har betalningsanmärkning eller otillräcklig kreditvärdighet. Man kan inte ansöka om smslån från Cashbuddy då företaget har valt att satsa på lån med längre återbetalningstid än den för smslån och till en förmånligare ränta. Låneansökan görs enkelt via företagets hemsida.

Hur går en låneansökan till

På hemsidan finns två olika staplar där du kan ställa in hur mycket du vill låna samt hur lång återbetalningstid du vill ha. Bredvid staplarna finns en kalkyl som visar lånets beräknade månadsavgift, årsränta, maximal effektiv årsränta och den totala kostnaden. För att gå vidare med låneansökan klickar man på ”ansök direkt” och får sen fylla i personuppgifter och inkomstinformation. CashBuddy gör därefter en kreditbedömning hos UC då de inte erbjuder privatlån utan uc. Om din ansökan blir godkänd kommer det att synas direkt på skärmen. Väljer man att signera ansökan med BankID behöver inga papper skickas ut till låntagaren och pengarna betalas ut per omgående. Man kan också välja att få låneavtalet hemskickat via post och skicka det underskrivna avtalet i retur. Pengarna finns då tillgängliga på bankkontot inom 1 – 3 bankdagar. Kom ihåg att ansökan till Cashbuddy endast kan göras via hemsidan då de inte erbjuder smslån.