Ferratum

Vad krävs för att kunna få ett lån hos Ferratum?

  • Folkbokförd i Sverige
  • Minst 21 år fyllda
  • Fri från kronofogdsskulder
  • Krav på en deklarerad inkomst
  • Sedvanlig kreditprövning görs

Information om Ferratum

Ferratum är en de mest välkända aktörerna som erbjuder smslån. Verksamheten drog igång 2005 och de var först i Europa med att erbjuda sina kunder mindre lån via mobilen. Ferratum har snabbt vuxit i popularitet och har idag mer än en miljon kunder över hela världen. Företaget har kommit att bli en av de större långivarna och de strävar efter att tillhandahålla enkla, trygga och effektiva tjänster till kunderna. Ferratum är ett företag med stora resurser som har möjlighet att bevilja en stor del av de ansökningar som kommer in till dem. Därmed riskerar de inte att drabbas av likviditetsbrist. Det innebär att kunderna kan känna sig trygga när de väljer att anlita företaget som långivare. Det är inte ovanligt att mindre aktörer inom lånebranschen bromsar antalet godkända ansökningar på grund av att det inte finns tillräckligt mycket pengar att låna ut, men detta är inte något problem för Ferratum.

Ferratums låneprodukter

Företaget erbjuder flera typer av lån. En av dessa heter Ferratum Credit och erbjuder lån på upp till 15 000 kronor. Den typen av lån fungerar i praktiken som ett bankkonto varifrån pengar kan tas ut vid behov. Det finns även ett mindre lån som heter Ferratum Micro att ansöka om. Här lånar man belopp upp till 4 000 kronor. Kunderna betalar creditlånet månadsvis via faktura som har en löptid på 30 dagar. Microlånet är något dyrare att återbetala och är därför inte att rekommendera.

Hur går en låneansökan till

Man ansöker om ett lån hos Ferratum genom att fylla i ett formulär med detaljerade uppgifter. Detta sker direkt på hemsidan och går att göra på både dator eller genom en mobil enhet. När formuläret är korrekt ifyllt får man ange sin önskade kreditgräns och får då en tydlig överblick över hur den aktuella räntesatsen ser ut samt hur lång återbetalningstiden blir. Ferratum kräver därefter att en identifiering görs för att bekräfta låneansökan. Om man har blivit beviljad lånet får man ofta svar om detta inom loppet av 15 minuter. Om låntagaren och långivaren är överens betalas pengarna ut ganska snabbt till det angivna kontot.