Hur hög ränta skall man klara!??!

Hur hög ränta ska man klara?

september 7, 2018|Posted in: Uncategorized

Det viktigaste att tänka på innan man tar ett lån, är att man vet att man kan betala tillbaks inom den utsatta tiden och med den ränta som tillkommer på den lånade summan. Hur hög ränta ska man klara för att vara på den säkra sidan? Det beror självklart på hur stort lån man tar och om det är en ränta på sms-lån eller om det handlar om bolåneräntan. En ränta på sms-lån är till exempel oftast högre än en bolåneränta.

Ränta på sms-lån

Varför är en ränta på sms-lån oftast högre än bolåneräntan? Detta beror på att det går mycket snabbare och det krävs mindre säkerhet när du tar ett sms-lån. Banker som lånar ut till kunder med hög kreditvärdighet kan därför pressa ner bolåneräntan. Så hur hög ränta ska man klara? Det beror helt enkelt på hur god betalningsförmåga man räknar att ha framöver.

Bolåneräntan – hur hög ränta ska man klara

En ränta på sms-lån kan te sig hög jämfört med bolåneräntan.Det är omöjligt att säga exakt hur högt du ska ta i höjd i dina kalkyler för bolåneräntan, men det är alltid bra att ha goda marginaler. Det går inte att jämföra en ränta på ett så stort lån med en ränta på sms-lån som ofta handlar om en bråkdel av bolånets storlek. Det finns de företag som lånar utan ränta på snabblån, men då är det viktigt att kontrollera om de har andra avgifter. Men vanligtvis är ett lån utan ränta på sms-lån att föredra!

Ränta på andra lån

På frågan – hur hög ränta ska man klara? – finns inga rätta svar. Det är svårt att ge en generell gräns då en ränta på sms-lån och bolåneräntan ser olika ut så de är varianter av lån. Det bästa man kan göra är att noggrant jämföra ett företags ränta på sms-lån med andra för att se till att man får de bästa villkoren när man lånar.

Stor passion när det kommer till att jämföra lån på nätet.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*