Låna pengar med betalningsanmärkning

De allra flesta människor har någon gång hamnat i en situation där man är i behov av att låna pengar. Anledningar kan vara många, men oftast handlar det om oförutsedda utgifter, t.ex. tandläkarbesök eller för att den egna ekonomin inte är tillräcklig för de köp som man önskar göra. Marknaden för lån och krediter har utvecklats enormt under de senaste åren. För inte allt för länge sen var det näst intill omöjligt att få ett bra lån om man hade en betalningsanmärkning och ville man ändå ha ett, fick man snällt nöja sig med en skyhög ränta och aningen dåliga villkor. Idag ser marknaden helt annorlunda ut och en betalningsanmärkning är inte längre ett hinder på samma sätt. Hos lån365.se kan du hitta ett flertal långivare som tar emot ansökningar, behandlar och beviljar, även om du skulle ha en anmärkning i ryggsäcken. Har din betalningsanmärkning gått så långt att den har hamnat hos Kronofogden får du dock lösa din skuld innan du kan ha en chans att ansöka.

Låna pengar av Monetti
Från 500 kr
Lånebelopp: 100 - 20 000 kr
Löptid: 1 - 18 månader
Ålder: 20 år
Gratis första lån: Nej
 
Ansök om ett lån hos Meddelandelån
Från 1000 kr
Lånebelopp:1000 - 30 000 kr
Löptid: 1 - 36 månader
Ålder: 20 år
Gratis första lån: Nej
 
Låna pengar av Ferratum
Från 1000 kr
Lånebelopp: 1000 - 25 000 kr
Löptid: 1 - 10 månader
Ålder: 21 år
Gratis första lån: Nej
 
Låna pengar av Meddelandelån
1000 kr räntefritt
Lånebelopp: 1000 - 25 000 kr
Löptid: 1 - 12 månader
Ålder: 18 år
Gratis första lån: Nej
 

Låna pengar kronofogden ucHur gör man då för att ansöka om ett lån om man har en betalningsanmärkning? Svaret är enkelt och du gör precis på samma sätt som om du hade ansökt utan en anmärkning. Vill man se till att få så generösa villkor som möjligt kan det vara bra att vända sig till en långivare som inte använder sig av UC (Upplysningscentralen), utan istället tar din kreditupplysning på annat håll.

Naturligtvis går det ändå bra att ansöka från företag som samarbetar med UC, men man kan få räkna med att räntan är högre eller att inte hela de önskade beloppet kommer att beviljas. Långivare som beviljar ett lån där betalningsanmärkningar finns gör det vanligtvis för att de väljer att titta på hur ekonomin för låntagaren ser ut idag, istället för missar eller en eventuellt sämre ekonomi som fanns förr. Du behöver inte själv ange om du har några betalningsanmärkningar när du ansöker. En sedvanlig kreditupplysning kommer alltid att tas, oavsett om du ansöker om ett belopp på 1000 kronor eller på 100.000 kronor.

Privatlån med betalningsanmärkning utan säkerhet

Privatlån, eller blancolån som det tidigare kallades, är den vanligaste typen av lån och ett lån man kan söka utan någon typ av säkerhet. Som låntagare får du själv bestämma vad du vill använda pengarna till och det kan handla om allt från en efterlängtad semester, ett bröllop eller finansiering av en ny bil. I vissa, men inte alla, fall går det bra att ansöka om ett lån trots betalningsanmärkning, men det är viktigt att man har is i magen och jämför långivarna mot varandra för att få till den absolut bästa räntan. Hur stort ett privatlån får vara är upp till långivaren och banken att bestämma, men det kan handla om allt från 10.000 till 600.000 kronor. Hur stort belopp som just du får beviljat beror på hur din ekonomi ser ut, hur hög kreditvärdighet som du har och om du har några tidigare betalningsanmärkningar. När man ansöker om ett privatlån från en låneförmedlare får man svar från flera olika banker. Anses din ekonomi inte vara tillräckligt god kan du ändå få ett lån beviljat, men kanske inte det fullständiga beloppet eller den återbetalningstid som du först ansökte om.

Ett privatlån är dock inte enbart till för den som vill köpa något nytt, utan kan även användas om man vill samla tidigare skulder och krediter. Detta är en mycket vanlig anledning till att man ansöker om ett privatlån, just för att det är ett så smidigt sätt att bli av med flera räntor och endast ha en månadskostnad. I samband med ansökan finns det ibland möjlighet att fylla i vilka tidigare skulder man har och att man önskar lösa detta. Långivaren i fråga kan då hjälpa låntagaren att betala av skulderna hos de tidigare banker och kreditföretagen, men i vissa fall är detta något man som kund får ta tag i själv. Har du lån och krediter sedan tidigare kan en samling av lån öka dina chanser att få ditt önskvärda belopp beviljat. Anledningen till detta är att du visar för långivaren att du är villig att betala av de skulder du redan har idag och försöker att påverka din ekonomi på ett positivt sätt. Skulle din ansökan ändå inte bli beviljad har du alltid rätt till att få en förklaring till varför. Kontakta banken i fråga och hör dig för varför just din ansökan blev avslagen.

När försvinner betalningsanmärkning efter skuldsanering?

Innan man går vidare på hur lång tid det tar för en betalningsanmärkning att försvinna är det viktigt att veta vad en skuldsanering är. Som privatperson eller företagare kan man själv ansöka om en skuldsanering hos Kronofogden, vilket betyder att man får dela upp sin skuld och betala tillbaka delar av skulden inom loppet av några år, resterande belopp av skulden blir du befriad från. Hur många år man får på sig beror naturligtvis på hur stor skulden är och vilken ekonomi man har i dagsläget, men detta brukar vara ett mycket bra alternativ för den vars ekonomi är snäv. Skulle det vara så att du lever på existensminimum kan beslutet ibland leda till att du inte behöver betala tillbaka dina skulder alls. Som företagare är man dock alltid skyldig att betala tillbaka på den avbetalningsplan som Kronofogden har satt upp. Det är mycket viktigt att man undviker nya former av skulder under tiden då skuldsaneringen pågår. Anledningen till detta är för att skydda den ekonomi som du har, men även för att de nya skulderna inte kommer att inkluderas i betalningsplanen för skuldsaneringen och du får räkna med att fullständigt belopp kommer behöva betalas tillbaka.

Trots skuldsanering så så kommer man fortfarande att få en betalningsanmärkning och hur länge din betalningsanmärkning kvarstår beror på hur lång avbetalningsplan som du har fått. Skulle betalningsplanen sträcka sig längre än fem år fram i tiden får du räkna med att anmärkningen försvinner i samband med att din sista inbetalning är gjord. Har du en kortare avbetalningstid försvinner betalningsanmärkningen 5 år efter att din skuldsanering har påbörjats. Trots att det fortfarande går att låna pengar med en betalningsanmärkning, så kan skulden lätt sätta käppar i hjulet för den vardagliga ekonomin. När du ansöker om ett lån är det därför viktigt att du aldrig ansöker om mer pengar än vad du är i behov av och är införstådd med att även ett lån är en skuld som ska betalas tillbaka. Det spelar ingen roll hur stor din skuld är för att du ska kunna ansöka om en skuldsanering. Beslutet om skuldsaneringen kommer att beviljas eller avslås beroende på hur stor din skuld är i förhållande till din ekonomi. Det spelar ingen roll om det är skulder till företag, krediter, om du lånat pengar från vänner eller familjemedlemmar eller om du har skulder i utlandet. Alla dina skulder kommer att räknas med i bedömningen.

Lån med betalningsanmärkning och skulder hos Kronofogden

Att hamna hos Kronofogden är sällan en rolig upplevelse. Har du misskött dina skulder och betalningar kan du råka ut för en rad olika konsekvenser som på ett eller annat sätt hindrar och begränsar din vardag. En skuld som har hamnat hos Kronofogden hindrar dig inte bara från att ansöka om lån, utan kan ibland även vara ett problem i samband med andra typer av avtal, t.ex. för den dom vill skriva ett avtal till en hyresrätt. Generellt sett går det aldrig att låna pengar, ansöka om delbetalning, fakturor eller krediter om man hamnat hos Kronofogden och möjligheterna till ett fritt ekonomiskt liv är väldigt små. Innan du kan ansöka om ett lån behöver du först se till att bli av med den skuld som du har, men glöm inte bort att din betalningsanmärkning fortfarande kommer att finnas kvar. Som tidigare nämnt ligger betalningsanmärkningen kvar i fem år (om en skuldsanering har ägt rum) eller mer och trots att det går att låna med en anmärkning, är villkoren oftast betydligt sämre. Det är alltså mycket viktigt att man betalar sina skulder, krediter och fakturor varje månad, för att slippa hamna i en sån ekonomiskt begränsad situation.

I ytterst få fall finns det dock ändå en chans att kunna få ett lån, även om man har en skuld till Kronofogden. För att lyckas med detta brukar man behöva ha ett mycket bra skäl till varför man vill låna och en borgensman behöver stå med på ditt lån. Borgensmannen kan vara en vän, bekant eller familjemedlem, men som borgensman är det viktigt att man är införstådd med att man är skyldig att betala skulden om låntagaren inte kan. En borgensman är dock aldrig en garanti för att lånet ska bli beviljat. Ingen bank vill riskera att låna ut pengar till någon som har bevisat att de inte kan sköta sin ekonomi och det bör heller inte ligga i den skuldsattes intresse att ansöka om en ny skuld i form av ett lån. Är du i snabbt behov av ett lån, men inte kan betala av dina skulder till Kronofogden på en gång, är det en mycket god idé att ansöka om skuldsanering. Får du den beviljad kommer du att kunna betala av din skuld snabbare och kan på så sätt även ansöka om ett nytt lån så fort skulden är avklarad.

Betalningsanmärkning utan Kronofogden

Som tidigare nämnt är det nästan aldrig ett problem att låna pengar med en betalningsanmärkning, så länge som din betalning inte har hamnat hos Kronofogden eller att du har betalat av din fullständiga skuld eller med hjälp av en skuldsanering. När skuldsaneringen är klar är du nämligen ekonomiskt fri igen och kan ansöka om ett lån precis som vanligt. Det kan kännas en aning surt att en betalningsanmärkning sitter kvar så länge som fem år om en skuldsanering har gjorts, men nuförtiden är detta inget hinder för varken små lån, större lån eller krediter. Tyvärr finns det ingenting man kan göra för att bli av med sin betalningsanmärkning snabbare. Har man en betalningsplan som sträcker sig över fem år kan man naturligtvis betala av den snabbare om möjligheten finns. Fem års regeln kommer man dock inte undan och denna gäller för alla. Det smartaste och enklaste sättet att undvika betalningsanmärkningar är naturligtvis att alltid betala in sina skulder i tid. De allra flesta företag brukar vara mycket generösa med betalningspåminnelser innan skulden skickas vidare till inkasso och därefter Kronofogden. Kom dock ihåg att för varje påminnelse kommer en påminnelseavgift, så din skuld växer i takt med att du avstår från att betala den.

Vad händer då om man har mer än en betalningsanmärkning? I vissa fall kan det vara så att man har lyckats dra på sig fler än en anmärkning. Handlar det om cirka två anmärkningar så brukar det sällan vara problematiskt att få ett lån. Ibland kan dock långivaren enbart titta på betalningsanmärkningen och inte den nutida ekonomin och i dessa fall kan man behöva kontakta och bevisa för banken att man har en god kreditvärdighet. Alla som har en relativt ny betalningsanmärkning bör dock tänka till lite extra och rannsaka sig själv om varför man inte hade möjlighet att betala sin skuld i tid. Att dra på sig ett nytt lån och en ny skuld när man har haft svårt att betala den tidigare är sällan en god idé och kan skapa stora problem i den privata ekonomin. I många fall är dock betalningsanmärkningarna gamla och kanske hade man inget arbete i samband med att man fick sin betalningsanmärkning. Arbetar du i dagsläget (och gärna en fast anställning) har du i stort sett precis samma chans att få till ett bra lån med en bra ränta hos just den bank som du önskar.

Smslån med betalningsanmärkning utan UC

Smslån, också kallad snabblån, är en låneform som skiljer sig ganska ordentligt från t.ex. privatlånet. Ett smslån går snabbt och enkelt att ansöka om och lika snabbt finns pengarna utbetalda på kontot. Ansökningen går mycket snabbt att utföra och oftast krävs det inte mer än att man är över 18 år, är folkbokförd i Sverige och har ett mobilabonnemang på sitt eget namn. Många företag som erbjuder smslån ser även till att inte använda sig av Upplysningscentralen när det är dags att göra kreditupplysningar, vilket har gjort det enkelt för människor att få ett lån trots betalningsanmärkningar. Utöver detta bör man ha ett BankID för att kunna signera lånet och därefter betalas pengarna ut. En betalningsanmärkning står sällan i vägen för ett smslån, men man får vara beredd på att lånebelopp sällan är höga. Vanligtvis brukar man kunna ansöka om ett belopp mellan 1000-10.000 kronor, men vissa företag erbjuder ett belopp upp till 20.000 kronor beroende på låntagarens ekonomi och kreditvärdighet. Med detta sagt så låter ett smslån som en riktigt bra idé att ansöka om, men precis som med allt annat så finns det även en baksida med detta enkla och snabba lån.

Oavsett vilken typ av lån som man har tagit på sig, så måste lånet naturligtvis betalas tillbaka. Eftersom ett smslån är så pass enkelt att få beviljat, så kommer lånet även med en hel del krav och villkor på sin låntagare. Återbetalningstiden är ett smslån kan vara mycket kort och för lägre belopp handlar det oftast om cirka 3 månader. Har du ansökt om ett större belopp kan återbetalningstiden ligga någonstans runt 6 månader, men det är ytterst sällan som tiden sträcker sig över 12 månader, oberoende på vilken långivare man väljer. Tyvärr är det inte bara återbetalningstiden som är kort, utan räntan på denna typ av lån är oftast mycket hög. Exakt hur hög just din ränta kommer att vara beror på vilken långivare du väljer att använda dig av, men även här spelare kreditvärdigheten en stor roll. Många människor som har betalningsanmärkningar vänder sig till just smslån för att de är enkelt att bli beviljad. Denna typ av lån kan vara utmärkt för den som är i behov av extra pengar under en specifik månad eller vid ett speciellt tillfälle, men rekommenderas inte för den som vill använda pengarna för att betala av återkommande skulder och utgifter.

Betalningsanmärkning, hur länge syns den?

Även om man kanske inte tror det är det skillnad på betalningsanmärkning och betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning som man har fått på grund av en skuldsanering kommer att synas på din kreditupplysning i fem år, medan en betalningsanmärkning som aldrig har lett vidare till en skuldsanering finns kvar i tre år. Anledningen till att betalningsanmärkningen vid en skuldsanering finns kvar längre, är för att man har bevisat att man både hade svårt att betala skulden som den var, men även var tvungen att dela upp skulden för att kunna betala tillbaka den. Detta tyder på en sämre kreditvärdighet och det är viktigt för långivaren i fråga att kunna avgöra skillnaden när de ser på din ansökan. Anmärkningen kommer att synas från och med den dag som den registrerades i systemet och därefter tre år framåt i tiden. För företag har det ingen betydelse om en skuldsanering har varit bakomliggande eller inte, utan här är det fem år som gäller oavsett. Har man alltid haft en ordnad ekonomi kan det kännas som ett stort nederlag att få en betalningsanmärkning i registret. Även om skulden är betalad sedan längre kan kreditvärdigheten påverkas när man vill ansöka om ett lån eller krediter.

En betalningsanmärkning sker dock inte om man har missat att betala en faktura eller skuld vid förfallodatum, utan vägen till att få en betalningsanmärkning kan ta relativt lång tid. Det första som händer när man missar en betalning är att en påminnelse med dröjsmålsränta skickas ut och räntan kommer att öka för varje dag som skulden inte betalas in. Om du efter påminnelse fortfarande inte har möjlighet eller struntar i att betala din skuld skickas skulden vidare till inkasso och du kan räkna med att ytterligare en avgift läggs på det fullständiga beloppet. Vid utebliven betalning till inkassoföretaget skickas skulden åter vidare till Kronofogden och detta är då den sista chansen man har på sig att betala. Lyckas man inte betala in sitt belopp med tillhörande avgifter och ränta har nu en betalningsanmärkning registrerats på dig i systemet. Kronofogden kan i vissa fall gå in och besluta att ett visst belopp ska dras från ditt konto eller beslagtag ägodelar som används för att betala av beloppet. Din betalningsanmärkning kommer att finnas kvar i systemet under tre års tid, med förutsättning att du faktiskt har börjat att betala av din skuld.