Låna pengar utan kreditupplysning

De flesta har någon gång varit i behov av att låna pengar av banken av olika anledningar. Som tur är finns det idag många olika alternativ att välja mellan beroende. På hur mycket du vill låna och till vilket ändamål du ska använda pengarna. Ska du köpa lägenhet eller villa är det bolån du ska ansöka om men är det lån till konsumtion så är privatlån, även kallat blancolån, ett bättre alternativ. Kanske vill du ta ett mindre lån för att göra den där bröllopsresan till det lilla extra. Eller har du kanske äntligen bestämt dig för att göra slag i saken och köpa den där saken du alltid drömt om.

SMSlån kronofogden
Från 1000 kr
Lånebelopp: 1000 - 20 000 kr
Löptid: 1 - 18 månader
Ålder: 20 år
Gratis första lån: Nej
 
Ansök om ett lån hos Meddelandelån
Från 1000 kr
Lånebelopp:1000 - 30 000 kr
Löptid: 1 - 36 månader
Ålder: 20 år
Gratis första lån: Nej
 
smslån trotts kronofogden via Ferratum
Från 1000 kr
Lånebelopp: 1000 - 25 000 kr
Löptid: 1 - 10 månader
Ålder: 21 år
Gratis första lån: Nej
 
smslån av Mobillån
1000 kr räntefritt
Lånebelopp: 1000 - 25 000 kr
Löptid: 1 - 12 månader
Ålder: 18 år
Gratis första lån: Nej
 

Ta ett mindre lån

Är du myndig så kan du enkelt ta ett mindre lån som snabbt kommer in på ditt konto. Ett bra alternativ är att i de här situationerna ta ett lån utan kreditupplysning. Idag erbjuder många låneföretag sina kunder att låna 5000 utan UC, vilket är en tjänst som kan vara mycket fördelaktig för kunden. I den här artikeln kan du lära dig mer om lån utan UC och vilka fördelar det finns med den här typen av lån. För att göra smarta val för din privatekonomi och för din framtid så är det viktigt att vara insatt i de olika möjligheterna som finns tillgängliga på lånemarknaden. En marknadsom idag har växt explosionsartat. För att navigera i djungeln av olika typer av lån och låneföretag är kunskap A och O. Läs vidare för att lära dig allt du behöver veta om lån utan UC.

Vad är UC?

Vad betyder då ett lån utan kreditupplysning, eller ett lån utan UC som det ofta kallas? För att reda ut frågan måste vi först reda ut vad UC betyder. UC-koncernen är ett kreditupplysningsföretag och det största i Sverige. Det grundades år 1977. Förkortningen UC står för Upplysningscentralen och de har sedan företaget bildades jobbat med att tillhandahålla beslutsunderlag för kreditbedömningar, kreditbevakning samt kreditupplysningar på personer som vill låna pengar i hela Sverige. På senare år har UC utökat sin marknad och tillhandahåller nu även internationella kreditupplysningar.

UC ägs av storbankerna

Idag ägs UC i huvudsak av fyra stora banker: Handelsbanken, SEB, Swedbank samt Nordea. Uppgifter som UC lagrar har att göra med din kreditvärdighet. Exempel på sådana uppgifter kan vara din inkomst de senaste två åren. Om och hur många fastigheter du äger samt om du redan har krediter beviljade. Det här är känsliga uppgifter som måste behandlas med viss försiktighet och den som efterfrågar ett utdrag från UC har endast tillgång till uppgifterna i detta under 48 timmar.

Gamla uppgifter tas bort med jämna mellanrum och beroende på vilket typ av uppgifter som lagrats. Så finns det olika tidsperioder för hur länge de får lagras hos UC. Varifrån får då Upplysningscentralen sina uppgifter? De kommer främst ifrån olika finansinstitut samt från offentliga uppgifter från Skatteverket. Både företag och privatpersoner kan använda sig av tjänsterna som UC erbjuder. En privatperson kan hämta ut exakt samma typ av information som ett företag gör när de gör en kreditupplysning. Utöver det kan du också kontrollera om du har några betalningsanmärkningar eller vilka som gjort en kreditupplysning på dig.

Varför ta lån utan UC?

Varför kan då ett lån utan kreditupplysning vara ett bra alternativ? Jo, det är nämligen så att om du har många UC-förfrågningar så kan det påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt. Med ett lån utan UC så tas ingen kreditupplysning på din privatekonomi från låneföretaget. Och det är därför det inte registreras hos UC. Det är helt enkelt ett sätt att undvika många kreditupplysningsförfrågningar som kan tolkas som ett tecken på att personen är i desperat jakt på många olika krediter samtidigt.

Du kan ta flera lån

Tar du ett lån utan UC kan du också undvika att att det upptäcks att du tagit flera lån. Om det görs en kreditbedömning av dig i framtiden vilket kan minska risken för avslag av ytterligare lån framöver. En tredje anledning till att ta ett lån utan UC. Är om man under en period har dålig ekonomi eller låg lön som med kreditupplysning inte skulle räcka för att få ett lån godkänt. Vilket innebär att ett lån utan UC tas det heller inte hänsyn till om du har tidigare betalningsanmärkningar. Idag finns många företag där du kan låna 5000 utan UC och dessa lån har blivit en mycket efterfrågad tjänst de senaste åren inom konsumtionslån. Den osäkerhet låneutbetalarna tar på sig i och med att de inte använder sig av UC. Gör att dessa lån kan ha en lite högre ränta än andra lån. Ett sådant lån har också begränsningar i storlek och hos de flesta låneföretag kan du låna 5000 utan UC. Det är alltså mindre lånesummor det handlar om.

Lånetips

Att få ett lån utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen är möjligt genom så kallade snabblån. Smslån är en typ av snabblån och de företag som erbjuder den här formen av lån gör sina kreditupplysningar hos andra företag än just Upplysningscentralen. För att låna pengar genom smslån skickar man in en låneansökan via sms till kreditföretagen. Vill du låna små summor så kan smslån vara ett snabbt, smart och enkelt alternativ då de tillåter dig att låna 5000 utan UC. De begränsningar som finns är att det inte går att låna större summor via smslån samt att räntekostnaden kan bli något högre vid den här typen av lån. Är du i behov av större summor är det i så fall bättre att undersöka möjligheten till andra låneformer.

Tänk efter innan du lånar pengar

Det är viktigt att låna på ett ansvarsfullt sätt som inte sätter din privatekonomi i fara genom att ta många smålån med höga räntor som du inte kan betala tillbaka. Betalas lånen inte tillbaka i tid kan de växa snabbt och försätta dig i en otrevlig situation. På grund av det stora utbudet av låneföretag kan det vara svårt att veta vilka man ska vända sig till med sin låneansökan. Ett tips är att jämföra olika företag och dess lån innan du skickar in din ansökan. Skickar du låneansökningar till alla långivare du hittar. Kan det leda till att du inte får några lån beviljade i framtiden eftersom antalet kreditupplysningar kommer att öka. I de här fallen kan det vara smart att välja lån utan UC just för att komma undan den här problematiken.