Lånbutiken

Vad krävs för att kunna få ett lån hos Lånbutiken?

  • Minst 20 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige sedan 2 år tillbaka
  • Inga betalningsanmärkningar hos Kronofogden
  • Identifiering via BankID

Information om Lånbutiken

Lånbutiken tillhör Risicum Capital AB som är en av de äldsta aktörerna på den svenska marknaden, vilket borgar för stor trygghet och säkerhet. Med över 5 000 anställda i 10 länder är denna koncern ett av de ledande konsumentkreditföretagen i världen, bland annat finns man i Finland, Estland och England. Även systerbolaget Risicum erbjuder bland annat blancolån på upp till 50 000 kronor till privatpersoner. Lånbutiken har en hög andel nöjda kunder och man prioriterar kundernas säkerhet och smidiga transaktioner.

Ansvarsfull kreditgivning

Ansvarsfull kreditgivning är viktigt för Lånbutiken och man följer självfallet, förutom svensk lagstiftning, även EU-regler, European Coalition for Responsable Credit. Även kundservicen som sker via Risicum fungerar bra, man har öppet till kl 21 på vardagar och förutom svenska så talar personalen också engelska och finska. När man lånar pengar hos Lånbutiken tas en kreditupplysning hos Bisnode. Som kund slipper man alltså en anteckning om detta i Upplysningscentralens register, vilket gör att ansökan inte blir offentlig.

Lånbutikens låneprodukter

Om man vill låna pengar erbjuder Lånbutiken en flexibel kontokredit för privatpersoner på mellan 3 000 och 50 000 kronor. Detta är en modernare variant av så kallade sms lån där man istället själv kan bestämma takten på sin återbetalning. Det finns självklart en lägsta summa per månad och den ligger för närvarande på 1 000 kronor eller 10 % av det belopp som man har utnyttjat. Det finns inga dolda kostnader så det är lätt att räkna ut amorteringen.

Hur går en låneansökan till

En ansökan för att låna pengar hos Lånbutiken går till så att fyller i ett formulär på deras hemsida där man man anger hur stort mobillån man vill ta. Efter det är det dags för identifiering via exempelvis BankID samt att lämna sina personuppgifter och kontonummer. Man behöver också svara på några frågor om sin privata ekonomi och eventuellt andra låneåtaganden. Efter att ansökan är slutförd får man direkt ett preliminärt lånebeslut. När Lånbutiken har beviljat lånet betalas krediten ut omgående till det angivna kontonumret. Utbetalningar sker under öppettiderna, men då man inte har helgstängt går det löpande och man meddelar samtidigt kunden om insättningen.