Lendo

Vad krävs för att kunna få ett lån hos Lendo?

  • Du måste ha en fast inkomst
  • Du måste vara minst 18 år
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Din årsinkomst måste vara minst 110 00 kronor
  • Du måste vara skuldfri från Kronofogden (6 mån)

Information om Lendo

Lendo privatlån har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och är idag en av Sveriges ledande låneförmedlare. De hjälper både privatpersoner och företag att jämföra lån och räntor för att ta fram de bästa villkoren och samarbetar idag med 25 olika långivare/banker. Lendo erbjuder privatlån och företagslån upp till 500 000 kronor samt möjligheten att samla dina mindre smslån och krediter till ett lån. De samarbetar endast med seriösa långivare som står under Finansinspektionens tillsyn och den egna verksamhet står både under Finansinspektionens och Konsumentombudsmannens tillsyn.

Att ansöka om lån hos Lendo är helt kostnadsfritt och endast en kreditupplysning tas oberoende av antalet långivare. Företagets långa erfarenhet och starka position på marknaden gör att många banker/långivare väljer att samarbeta med Lendo. Om du har frågor eller funderingar kring din låneansökan finns deras kundtjänst tillgänglig på telefon och e-post som är öppen alla dagar i veckan. Sedan 2012 finns Lendo även i Norge och 2015 startade de sin verksamhet i Finland.

Lendos låneprodukter

Hur fungerar Lendo? Hos Lendo kan du ansöka om ett privatlån på mellan 5000 till 500 000 kronor även om du har betalningsanmärkningar, dock får du inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. De hjälper dig även att samla dina smålån och krediter till ett privatlån för att på så sätt sänka din månadskostnad. Om du vill ta ett billån hos Lendo har du möjlighet att låna upp till 100% av bilens värde. Men hur går en låneansökan till egentligen med så många olika långivare under samma tak?

Hur går en låneansökan till

Hur går en låneansökan till hos Lendo? Du kan enkelt göra din ansökan om privatlån direkt på deras hemsida genom att fylla i ett formulär med uppgifter om hur mycket du vill låna, hur lång återbetalningstid du önskar, samt dina personuppgifter. Ansökan går snabbt att fylla i och redan efter ett par minuter kan du få dina första låneerbjudanden. Eftersom det är du som väljer vilket erbjudande du föredrar är det klokt att avvakta tills du fått svar från ett flertal långivare så att du i lugn och ro kan jämföra villkor och ränta och välja det lån som passar dig bäst. Lendo gör endast en kreditupplysning hos UC. Ett lånelöfte hos Lendo är giltigt i 30 dagar. Innan lånet kan betalas ut måste du skriva under ett skuldebrev. Hur lång tid det tar innan pengarna utbetalas skiljer sig åt mellan olika banker men tar i regel 1-3 dagar.