Mikrolån utan säkerhet

Termen mikro betyder egentligen litet och det är just vad ett mikrolån är. Mikrolånet är ett mindre lån som låntagaren ska betala tillbaka snabbt. Just denna låneform har blivit mycket populärt, detta speciellt på grund av att lånemetoden är snabb och enkel. Det är allra enklast att ta mikrolån utan säkerhet och som låntagare kan man ansöka om lånet antingen via SMS eller online via formulär på internet. BEtalningsanmärkning behöver inte alltid betyda att du inte kan få ett mikrolån.

Låna pengar av Monetti
Från 500 kr
Lånebelopp: 100 - 20 000 kr
Löptid: 1 - 18 månader
Ålder: 20 år
Gratis första lån: Nej
 
Ansök om ett lån hos Meddelandelån
Från 1000 kr
Lånebelopp:1000 - 30 000 kr
Löptid: 1 - 36 månader
Ålder: 20 år
Gratis första lån: Nej
 
Låna pengar av Ferratum
Från 1000 kr
Lånebelopp: 1000 - 25 000 kr
Löptid: 1 - 10 månader
Ålder: 21 år
Gratis första lån: Nej
 
Låna pengar av Meddelandelån
1000 kr räntefritt
Lånebelopp: 1000 - 25 000 kr
Löptid: 1 - 12 månader
Ålder: 18 år
Gratis första lån: Nej
 

Mikrolån – Ett lån utan frågor

När man tar ett mikrolån frågar ingen vad pengarna ska användas till och det finns inte några krav på att man ska ha en viss kreditvärdighet. Hos många långivare kan personer med betalningsanmärkningar eller låg inkomst också få mikrolån. Det vanligaste är att man lånar mellan 1000 kronor till 5000 kronor. Hos några långivare kan man också låna mindre belopp, medan man också kan ta lite större mikrolån utan UC om man tidigare skött sina betalningar hos en långivare. Mikrolån utan UC är ett mycket diskret sätt att kunna låna pengar, och man är som låntagare alltid skyddad av personuppgiftslagen.

Betala tillbaka ditt mikrolån i tid

Om man sköter om sitt lån och betalar av det i tid kan ingen finna någon notering om lånet någonstans. Ofta tar de företag som lånar ut mikrolån inte någon ränta men som låntagare får man dock ofta betala en avgift för lånet. Dessutom kan det ibland tillkomma en ansökningsavgift och en aviavgift. Som låntagare bör man därför alltid läsa igenom sina lånevillkor och ta reda på vilken totalkostnad man kommer att behöva betala för lånet. Man kan ansöka om denna typ av lån under hela dygnet, men det kan variera hur lång tid det tar innan pengarna betalas ut. Vissa långivare sätter in pengarna på låntagarens konto inom en kvart medan andra först betalar ut pengarna under den kommande vardagen.

Vad är säkerhet?

Vad menar man då när man talar om säkerhet gällande lån? När en långivare ska låna ut pengar vill de ofta ha någon säkerhet för att lånet ska beviljas. När det gäller mikrolån är dessa dock ofta undantagna från detta. När det gäller större lån ser långivaren ofta till vilken risk det innebär att låna ut pengar till en viss individ. Det finns flera saker som kan inverka på hur stora risker det finns med att låna ut pengar. Många långivare väljer därför att begära någon form av annan säkerhet som gör att denne inte förlorar pengar om något oförutsett händer låntagaren.

Säkerhet för ett lån kan vara en tillgång

Denna säkerhet kan till exempel vara i form av en bil, en bostad, en borgensman eller liknande. När man tar ett mikrolån utan säkerhet behöver man inte oroa sig över detta. När man tar snabblån och mikrolån utan UC är beloppen generellt sett inte så pass stora att det svara sig för en långivare att begära någon säkerhet. Ofta är det dock som så att långivaren kräver att det finns någon form av inkomst för att lånet ska kunna beviljas även när det gäller mindre summor. Lån på mellan 500 kronor och 1000 kronor tenderar dock att vara helt utan krav på både säkerhet och inkomst eftersom att beloppen är så pass låga. Man litar helt enkelt på att låntagaren ska kunna betala tillbaka dessa belopp även om ingen större inkomst finns. Om låntagaren inte betalar brukar det läggas på relativt höga avgifter som ofta är högre än själva lånet.

Varför ta mikrolån utan säkerhet med betalningsanmärkning?

Om man behöver ett snabbt och enkelt lån på upp till 5000 kronor kan ett mikrolån utan säkerhet vara en bra lösning. Skulle du till exempel råkar ut för en oförutsedd utgift. Eller om du bara behöver lite extra pengar på fickan kan ett mikrolån utan UC vara lösningen. Du kanske inte har så hög inkomst, ingen inkomst alls eller om du har betalningsanmärkningar kan det vara svårt eller omöjligt att få ett banklån eller liknande. Även om mikrolån utan UC generellt sett rör sig om relativt små belopp kan de trots allt rädda en månad om pengarna plötsligt tar slut.

Enkelt att ansöka om ett mikrolån

Det är otroligt enkelt att ansöka om dessa lån. Det går ofta att ansöka via SMS eller genom en webbsida. Tack vare att det finns fler olika långivare kan man också ansöka hos flera av dessa. Om man nekas lån hos en långivare kan man alltså gå vidare till nästa och bli godkänd. Detta på grund av att varje långivare har egna riktlinjer för hur de bedömer en persons kreditvärdighet. Det är inte säkert att man behöver låna mer än 5000 kronor. Och man vet att man kommer att kunna betala tillbaka lånet inom en kort tid. Ja då kan mikrolån utan UC vara ett riktigt bra val. Det gäller dock att man som låntagare håller koll på vad som gäller för lånet. Om man inte gör detta kan kostnaderna snabbt skena iväg och om man misskött sina betalningar till en långivare kan det många gånger vara svårt att få mikrolån med mera sedan.

Tips om du har enbetalningsanmärkning

Om man inte behöver låna större summor än 5000 kronor kan så kallade snabblån vara mycket bra val. Dessa lån erbjuder främst lån som inte kräver säkerhet. Många gånger krävs det inte heller att en UC tas på låntagaren. Ofta tas dock en kreditupplysning via något annat bolag. Men dessa syns generellt sett inte för några andra. Om man vill ansöka om denna typ av lån kan man smidigt skicka ett sms eller besöka långivarens hemsida för att ansöka. Som låntagare bör man dock vara medveten om att det ofta inte går att låna stora summor och ibland kan man också få en högre ränta eftersom att lånen inte kräver någon säkerhet.

Du kanske behöver låna pengar över en längre tid kanske mikrolån utan säkerhet inte är det absolut bästa valet. Eftersom att räntekostnaden kan stiga snabbt. Som låntagare måste man också se till att man inte sätter sin ekonomi i fara. Bland annat genom att ta flera smålån som inte kan betalas tillbaka. Det gäller också att man ser till att betala av sitt lån i rätt tid. Det är inte bra om du skulle missa detta kan det dock tillkomma mycket höga avgifter. Om man redan har skulder kan det vara en god idé att försöka lösa dessa innan man tar nya lån. Detta gäller särskilt om man har skulder hos Kronofogden, om man har en relativt god ekonomi. Och bara överraskats av en plötslig utgift kan det dock vara bra att känna till att dessa lån finns. Det kan ofta vara bra att jämföra flera olika låneföretag innan man beslutar sig för ett visst lån.