Monetti

Vad krävs för att kunna få ett lån hos Monetti?

  • Minst 18 år fyllda.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • En taxerad inkomst.
  • Inga anmärkningar hos kronofogden.

Information om Monetti

Monetti är en modern kreditgivare som startade sin verksamhet 2006. Företaget har en vision om att i första hand kunna erbjuda förmånliga privatlån på upp till 20.000 kr till de personer som traditionella banker inte visar något intresse för. God kunskap och ett genuint intresse för kunderna är det som ger Monetti möjligheten att erbjuda snabblån med förmånligare villkor än vad majoriteten av kreditgivare har möjlighet till. Det här är något som har revolutionerat marknaden för små krediter och gjort den mer anpassad efter kunderna. Tanken är att Monetti med sina kundanpassade produkter ska kunna erbjuda en enkel lösning för privatpersoner som behöver klara av oförutsedda utgifter. Företaget har verksamhet i både Norge och Sverige och står under finansinspektionens tillsyn. Monetti beviljar enbart lån till kunder som bedöms ha förmågan att kunna sköta återbetalningarna av lånet utan problem, och därför behöver man ha en taxerad inkomst för att bli beviljad ett lån.

Monettis låneprodukter

Monetti har i huvudsak två olika lånetyper. Man behöver inte ha någon säkerhet för lånet, och ett besked ges nästan direkt när man lämnat in en ansökan. Monetti flexilån ger kunden möjlighet att själv välja lånebelopp och återbetalningstid. Det här lånet anpassas efter kundens behov i fråga om uttag och det har även en mer förmånlig ränta. Väljer man istället att ansöka om ett Monettilån får man en tydlig prislista och en återbetalningstid på upp till 12 månader. Det tas ingen UC för något av dessa lån.

Hur går en låneansökan till

Om du är över 18 år gammal, bor i Sverige, har en inkomst och inte har skulder hos kronofogden kan du ansöka om ett lån hos Monetti. För att ansöka om ett lån fyller du i en ansökan på Monettis hemsida. I den uppger du det önskade lånebeloppet och den önskade återbetalningstiden. Monetti erbjuder även SMS-lån till personer som har varit kunder hos dem tidigare. Det innebär en ännu enklare ansökan då det räcker med ett SMS som anger önskat belopp och den löptid vill ha på lånet. När du har skickat in din ansökan kommer du få en bekräftelse på att den är mottagen, och därefter information om när pengarna förväntas finnas på ditt konto.