Nanokredit

Vad krävs för att låna pengar av Nanokredit?

  • Svensk medborgare mellan 20 år – 65 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Årsinkomst på minst 50 000 kr innan skatt
  • Klara sedvanlig kreditprövning
  • Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden

Information om Nanokredit

Nanokredit är ett väletablerat konsumentkreditföretag som funnits på den svenska marknaden sedan 2008. Med drygt 60 000 kunder är Nanokredit idag ett av de absolut säkraste alternativen att ta ett mikrolån hos. Nanokredit är medlem i SKEF, Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening, som är branschorganisationen för snabblån i Sverige. Företaget följer svensk lagstiftning och verkar för en sund kreditgivning. Alla låneansökningar hos är kostnadsfria och inga dolda kostnader tillkommer. Ledorden är tryggt, tydligt och enkelt vilket man märker om man tittar närmre på företaget. Till skillnad från många andra snabblåneföretag kan man hos Nanokredit inte förlänga sitt lån. Detta innebär att när man lånar pengar måste man med säkerhet veta att man kan betala tillbaka lånet i tid och i enligt med låneavtalet. Många kreditinstitut har börjat tänja på de gränserna och utlovar förlängd återbetalningstid, men här kan man säga att företaget tar ett större ansvar för sina kunder genom att inte lägga på ytterligare avgifter genom förlängda låneavtal.

Nanokredits låneprodukter

Om man behöver låna pengar snabbt så lever Nanokredit väl upp till förväntningarna. Nanokredit erbjuder snabblån på maximalt 20 000 kronor med återbetalning mellan 30 dagar och upp till 9 månader. Den effektiva räntan ligger på 29,4 %. Om man vid ansökningstillfället anger sin e-post så får man smidigt fakturan skickad till sig via mailen, annars skickas den ut postalt. Alla långivare måste ta en kreditupplysning, men här görs den via Bisnode vilket innebär att den inte syns hos UC, en viktig detalj för många låntagare av smslån.

Hur går en låneansökan till

För att ansöka om ett smslån hos Nanokredit börjar man med att välja önskad lånesumma. Sedan fyller man i sina personuppgifter så som personnummer och kontaktuppgifter. Därefter behöver man svara på några frågor om sin inkomst och rutinfrågor om man är en person i utsatt politisk ställning och så vidare. Om det är första gången som man ansöker behöver man även ange kontouppgifter. För återkommande låntagare hos Nanokredit finns dessa uppgifter redan ifyllda. För att bekräfta sin ansökan om snabblån identifierar man sig med BankID. Besked får man direkt på skärmen vilket är väldigt smidigt och en bra service till kunden. Om ansökan blir beviljad betalas pengarna sedan ut utan dröjsmål. Vid utbetalning innan kl 14 får man pengarna på kontot senast kl 17 samma dag, men blir det godkänt efter kl 14 så sker utbetalning senast kl 10 kommande vardag.