Risicum

Vad krävs för att kunna få ett lån hos Risicums?

  • Minst 20 år fyllda
  • Fast bostadsadress i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Fast inkomst
  • Klarar en kreditprövning

Information om Risicums

Risicum är ett privatägt svenskt aktiebolag, som bildades 2005, och har sitt säte i Åbo i Finland. Företaget har lånat ut pengar till svenska kunder sedan 2008. Risicum lånar ut pengar till personer som har svårt att få lån hos vanliga låneinstitut. Att få bli beviljad kallade smspengar eller det som numera kallas för snabblån har länge varit populärt. Risicum har haft olika varianter av dessa lån i många år och det är nu möjligt att låna ännu större summor än vad som kunde erbjudas förr. Företaget har med åren växt precis som kundkretsen. Då allting sker via en ansökan på internet och det är möjligt att få svar med en gång, är det enkelt och smidigt för många. Speciellt om lånet är beroende av snabb hantering. Detta är en stor anledning till att Risicum har blivit så populärt under senare år i samband med att lånesummorna har blivit större.

Risicumss låneprodukter

Hos Risicum är det möjligt att ta ett så kallat kreditlån på från 5000 kronor upp till 50000 kronor beroende på hur mycket du blir beviljad. Det är samma sorts lån som man förut kallade för sms lån. Du väljer själv hur mycket av det beviljade lånet du tar ut till ditt konto och ränta betalas bara på den del du tar ut. Ansök om lån och få svar efter bara några få minuter!

Hur går en låneansökan till

För att kunna ta ett lån hos Risicum måste du först fylla i en webbansökan med dina personuppgifter. Därefter krävs det identifiering, genom att du använder ditt BankID, så att Risicum vet att det du är den du anger dig för att vara. För att ansökan sedan ska aktiveras trycker du på ansök om lån och bara efter några minuter har du svar direkt på skärmen. Det som händer efter att ansökan har skickats in är bland annat att det görs en kreditkontroll där det kontrolleras att det inte finns några registrerade betalningsanmärkningar och kontrolleras att du har tillräckligt hög inkomst för att kunna betala tillbaka lånet. Så snart krediten är beviljad kan du ta ut pengar på ditt konto.