Smålån – Låna en mindre summa pengar

Ibland kan det tryta i kassan av olika anledningar, och då är att låna pengar en utväg för att tillfälligt ordna upp ekonomin. Ett vanligt sätt att skaffa sig ett lån är att vända sig till sin ordinarie bank. Ibland finns inte tiden och kanske inte heller möjligheten av på grund av speciella omständigheter. Som att det t.ex. saknas en fast inkomst, att upplysningscentralen (UC) visar på betalningsanmärkning. Att banken kräver en säkerhet som inte finns eller att kronofogden har utmätning för gamla skulder. Då finns det andra sätt att lösa det på.

Låna pengar av Monetti
Från 500 kr
Lånebelopp: 100 - 20 000 kr
Löptid: 1 - 18 månader
Ålder: 20 år
Gratis första lån: Nej
 
Ansök om ett lån hos Meddelandelån
Från 1000 kr
Lånebelopp:1000 - 30 000 kr
Löptid: 1 - 36 månader
Ålder: 20 år
Gratis första lån: Nej
 
Låna pengar av Ferratum
Från 1000 kr
Lånebelopp: 1000 - 25 000 kr
Löptid: 1 - 10 månader
Ålder: 21 år
Gratis första lån: Nej
 
Låna pengar av Meddelandelån
1000 kr räntefritt
Lånebelopp: 1000 - 25 000 kr
Löptid: 1 - 12 månader
Ålder: 18 år
Gratis första lån: Nej
 

Alla våra långivare erbjuder smålån på ett snabbt och modernt sätt, till skillnad från vanliga banker som dröjer med svaret tills de fått in exempelvis uppgifter om inkomster och UC-utdrag. Vill du få svar på om du blivit beviljad ett smålån på dagen du ansöker om det, kan du få det här. Det kan vara bra att anlita någon som kan låna dig en liten summa pengar. I stället för att vara bekymrad och känna press från andra som vill kräva dig på pengar du inte har. Om du till exempel snabbt behöver låna 2000 kronor för oförutsedda utgifter. Finns det ingen anledning att oroa sig i onödan, ifall det går att ordna. Det ska stå i överenskommelsen hur lång återbetalningstiden och månadskostnaden är, och i flera fall går det att välja mellan olika alternativ. Om du bestämmer dig för att exempelvis låna 2000 kronor tillkommer det alltid vissa kostnader som du behöver vara medveten om och som du själv måste ta reda på. Ofta är det räntor, uppläggningskostnader med mera.

Hitta en seriös lånegivare

Även när det handlar om små lån, är det är viktigt att du hittar en utlånare det går att lita på. Om du tar ett lån och hamnar i händerna på någon som är opålitlig, riskerar du att få stora bekymmer med att till exempel krävas på mer och mer pengar och hamna i en besvärlig skuldfälla som är svår att ta sig ur. Seriösa utlånare berättar alltid, även när det gäller smålån, skriftligt om exempelvis hur avtalet mellan dig och lånegivaren ser ut.

Se till att du kan betala tillbaka lånet!

Det kan handla om hur du ska betala tillbaka pengarna och vilka kostnader som kommer till utöver lånet med mera. Är din lånegivare seriös, blir de inspekterade av bankinspektionen, som är en garant för att allt går rätt till. Företag som du kan lita på vill försäkra sig om att du har möjlighet att betala tillbaka lånet, och kan därför ställa en hel del obekväma frågor till dig och säga obekväma saker, men det är för att de är ärliga och vill informera dig om och skydda dig från obehagliga konsekvenser.

De informerar dig också ofta om vilka av deras lån som kan ge dig den bästa räntan. Förutom att låna pengar till dig och ge rätt information. Blir du hanterad som en riktig kund hos en seriös lånegivare. Det betyder att ju mer kontakt du har med dem. Desto mer trygg kan du känna dig med dem. Exempelvis kan du bli beviljad nya lån genom att bara skicka ett sms till banken. Ärliga lånegivare lånar heller aldrig ut till någon som är under 18 år. Även om det handlar om en mindre summa, som att låna 2000 kronor, måste du vara noga med vem du kontaktar.

Olika typer av snabblån

Det finns olika sätt att skaffa sig ett smålån. Seriösa lånegivare kan ha olika lån att erbjuda dig även om du har en betalningsanmärkning. Du ska därför helst ta reda på vilka alternativ det finns för att kunna göra ett val som blir bäst för dig. Du kan få reda på om du är beviljad ett smålån på dagen du söker. Men du behöver inte säga ja direkt om du behöver veta lite mer. Det kan skilja mycket på att låna 2000 kronor beroende på de kostnader som tillkommer. Om du behöver låna 2000 kronor direkt, kanske du måste betala lite mer för kringkostnaderna, och du kanske tycker att det är värt det. Låneinstitut kan bevilja ett vanligt lån, det vill säga behöver du låna 2000 kronor, så lånar du exakt 2000 kronor. Du kan också lägga upp en onlinekredit (det samma som checkkredit) på låt oss säga 10000. Det betyder att du har tillgång att ta ett mindre lån närhelst du vill eller behöver.

Ta ett smålån som en kredit trotts betalningsanmärkning

Alltså kan du ta ett smålån på dagen du behöver det av dig själv och sedan betalar du ränta bara på det du lånat. Men i det här exemplet kan du själv bestämma vilken summa du vill låna, upp till 10000 kronor. Du kan alltså låna 2000 kronor fem gånger om du vill utan att behöva ansöka om det mer än en gång. Den som väljer ett engångslån är kanske medveten om att det bara är den summan som behöver lånas, eller vill ha extra kontroll på att det inte blir för mycket lån. Den som väjer en onlinekredit vill kanske känna sig bekväm med att inte behöva fråga varje gång ett nytt lån behöver tas, utan vill fatta det beslutet på egen hand. Alla lån hanteras säkert genom att du exempelvis behöver använda ditt bank-id eller någon annan tillförlitlig metod.

Summering

Det kan vara en krånglig procedur att ta smålån på banken. Vill du ta ett smålån på dagen du behöver det är det möjligt och tryggt att få det över nätet. Tänk på att kontakta en seriös utlånare för att skydda dig själv från att bli lurad. Se till att ha ett skriftligt avtal där det står vad du går med på. Var medveten om de summor som tillkommer, vanligtvis ränta och uppläggningsavgifter. Även vid små lån kan summorna bli höga om du inte är observant och insatt i vad du gör. När du väl tar ett lån via nätet, går det smidigt. Oftast är det snabbare än genom en vanlig bank. Säkerheten brukar vara hög genom att du använder exempelvis bankid eller sidor som är skyddade på något annat sätt.

Du brukar ha flera möjligheter att påverka återbetalningstid, räntor med mera. Du kan låna en specifik summa eller skaffa dig en onlinekredit där du vet hur mycket du kan låna totalt, men inte behöver utnyttja hela beloppet på en gång. Oftast är du helt trygg och säker när du har kontakt med ett seriöst kreditinstitut. Kom ihåg att det är du som är ansvarig för att betala tillbaka dina skulder och att det blir konsekvenser om lån inte blir återbetalda. I värsta fall kan kronofogden bli inkopplad. De finns till för att hjälpa, men det kan resultera i en anmärkning. Om du har anmärkningar hos kronofogden kan du får problem med att skaffa nya lån, upprätta kontrakt eller skaffa ny bostad.