SMSPengar

Vad krävs för att kunna få ett lån hos SMSPengar?

  • Deklarerad inkomst
  • God betalningsförmåga
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga aktiva ärenden hos Kronofogden
  • Svensk medborgare mellan 18 och 72 år
  • Inneha svenskt bankkonto och BankID för identifiering

Information om SMSPengar

Smspengar är en svensk lånegivare av konsumentkrediter som varit aktiva sedan år 2007 och som därmed kan räknas bland de absolut säkraste alternativen på den svenska marknaden när det kommer till att låna pengar snabbt. Mottot är att tillhandahålla säkra. Snabba och enkla lån till sina kunder och det lyckas de med, kundnöjdheten är mycket stor. Bakom Smspengar står kreditgivaren GF Money Consumer Finance, som liksom alla kreditbolag står under tillsyn av Finansinspektionen och som följer Konsumentverkets riktlinjer om god kreditgivningssed. Smspengar tar kundens trygghet och säkerhet på allvar och varje ansökan genomgår en snabb manuell granskning innan den beviljas eller i vissa fall avslås. När man gör en låneansökan hos Smspengar tas det alltid en kreditupplysning, vilket det är lag på, men eftersom de använder sig av Creditsafe så kommer denna förfrågan inte att synas hos Upplysningscentralen, UC. Detta är viktigt för många kunder eftersom upprepade förfrågningar drar ner kreditvärdet.

SMSPengars låneprodukter

Smspengar erbjuder en flexibel kontokredit till privatpersoner och det maximala beloppet som går att låna är 30 000 kronor. Man behöver inte ta ut hela beloppet på en gång utan tar endast ut valfritt belopp och betalar månadsvis bara för utnyttjad lånesumma. Det är sedan enkelt att göra ytterligare uttag vid behov. Ansökan är smidig och kunden får direkt vid ansökningstillfället ett förhandsbesked på sitt lån utan UC. Effektiv ränta uppgår hos Smspengar till 56,73 %.

Hur går en låneansökan till

Hos Smspengar ansöker man om en kontokredit via ett webbformulär på deras hemsida. Detta är en vidareutveckling av de så kallade sms lån som fanns tidigare. Låneansökan går även att göra från din mobila enhet. I nästa steg sker identifiering, enklast genom BankID, men det går även att skicka in id-handlingar. Detta förfarande tar dock längre tid. Du måste även lämna uppgifter om din privata ekonomi och en standardfråga om du är en person i utsatt politisk ställning. Alla ansökningar hos Smspengar behandlas under deras öppettider och du får sedan ett preliminärt besked om din ansökan. När lånet är beviljat betalas det omedelbart ut och det tar mellan några timmar och upp till en bankdag innan det kommer in på kontot. Du väljer sedan när du vill logga in på Mina sidor och göra ett uttag. Där ser du även vilken effektiv ränta du har.