Låne-Uncategorized

jul 24

juli 24, 2019

Lån utan komplikationer

Det är viktigt att planera avbetalningarna på ditt lån redan innan du tar ett. Att ha kontroll över din ekonomi är en bra förutsättning, så att lånet inte blir en börda eller en belastning i din månadsbudget. Kom ihåg att lån bara är en tillfällig lösning och att de måste betalas tillbaka. Helst ska dina smålån inte utgöra mer än 15% av din månadsinkomst. Ett bra tips är att alltid leta efter ett lån med de lägsta kostnaderna. Om du har en bra kreditpoäng kan du hitta ännu bättre alternativ.

En bunt med pengar

Posted in Uncategorized | By

apr 13

april 13, 2019

Vart vänder jag mig för ett lån?

I dagsläget så finns det en uppsjö av banker som lånar ut pengar till privatpersoner. Det är därför viktigt att jämföra lån mellan olika banker. På vår sida hjälper vi dig att jämföra räntor och andra villkor så att du slipper göra det själv och lätt hittar de förmånligaste lånen.

Jämför lån på nätet

Posted in Uncategorized | By

feb 12

februari 12, 2019

Jämför den effektiva räntan

Att låna pengar är en stor händelse och det är många saker att vara vaksam på. Givetvis är det allra viktigaste att ha koll på sin egen ekonomi så att lånet inte blir till en belastning som inte mäktas med. När man har det under kontroll och vet vilket utrymme man har i sin ekonomi är det så dags att jämföra olika erbjudanden. Det första och viktigaste att jämföra är den effektiva räntan, då får du snabbt en överblick över vilka lån som är mest gynnsamma. Sedan kan du gå in mer detaljerat på varje lån och jämföra närmare.

Person som skriver vid laptop

Posted in Uncategorized | By

sep 7

september 7, 2018

Hur hög ränta skall man klara!??!

Hur hög ränta ska man klara?

Det viktigaste att tänka på innan man tar ett lån, är att man vet att man kan betala tillbaks inom den utsatta tiden och med den ränta som tillkommer på den lånade summan. Hur hög ränta ska man klara för att vara på den säkra sidan? Det beror självklart på hur stort lån man tar och om det är en ränta på sms-lån eller om det handlar om bolåneräntan. En ränta på sms-lån är till exempel oftast högre än en bolåneränta.

Ränta på sms-lån

Varför är en ränta på sms-lån oftast högre än bolåneräntan? Detta beror på att det går mycket snabbare och det krävs mindre säkerhet när du tar ett sms-lån. Banker som lånar ut till kunder med hög kreditvärdighet kan därför pressa ner bolåneräntan. Så hur hög ränta ska man klara? Det beror helt enkelt på hur god betalningsförmåga man räknar att ha framöver.

Bolåneräntan – hur hög ränta ska man klara

En ränta på sms-lån kan te sig hög jämfört med bolåneräntan.Det är omöjligt att säga exakt hur högt du ska ta i höjd i dina kalkyler för bolåneräntan, men det är alltid bra att ha goda marginaler. Det går inte att jämföra en ränta på ett så stort lån med en ränta på sms-lån som ofta handlar om en bråkdel av bolånets storlek. Det finns de företag som lånar utan ränta på snabblån, men då är det viktigt att kontrollera om de har andra avgifter. Men vanligtvis är ett lån utan ränta på sms-lån att föredra!

Ränta på andra lån

På frågan – hur hög ränta ska man klara? – finns inga rätta svar. Det är svårt att ge en generell gräns då en ränta på sms-lån och bolåneräntan ser olika ut så de är varianter av lån. Det bästa man kan göra är att noggrant jämföra ett företags ränta på sms-lån med andra för att se till att man får de bästa villkoren när man lånar.

Posted in Uncategorized | By