Välj det rätta lånet

december 6, 2015|Posted in: Nyheter

Vet du vilka olika slags lån som finns på marknaden? Vilka som har högst ränta och vilka som kräver säkerhet och vilka som inte gör det? Är du på väg att låna pengar ska denna information vara något som du i första hand bör sätta dig in i. Det finns nämligen stora summor att spara om man alltid väljer rätt låneform. Många av de sidor som jämför lån brukar presentera de olika låneformerna vilket minskar risken för den ovana att ta fel lån.

Här presenteras kort några olika lån men den som är inne på att ta något av dessa bör fördjupa sig i dess avtal, räntevillkor och övriga villkor innan man skriver på något.

1. Microlånet

Precis som namnet antyder så handlar det om extremt små lån. Microlån brukar alla lån kallas där lånebeloppet inte är större än 5000 kronor. Andra ord som ofta används är sms-lån eller snabblån. Dessa lån ska framförallt användas om man få akut brist på pengar men samtidigt är säker på att man kommer få in pengar inom en månad så att man kan betala tillbaka lånet. För microlån är inte bara snabba att få – de ska betalas igen snabbt också. Oftast inom en månad. Läs mer om microlån här.

2. Privatlånet

I detta fall är summan större än microlånet och minsta summan brukar vara 5000 kronor eller 10.000 kronor. Men det finns även de som inte erbjuder privatlån på mindre än 20.0000 kronor. För att få privatlån krävs att man har en inkomst som är så pass stor att lånegivaren anser att man har råd att betala tillbaka. Här kan även betalningsanmärkningar sätta stopp vilket det inte i lika stor utsträckning gör för microlån.

3. Huslånet

Dessa lån ger den lägsta räntan och detta särskilt om man inte tar topplån på huset. Fördelen är att man kan ta lån på stora summor och att räntan är riktigt låg. Nackdelen är att man måste ha en bostad som säkerhet. För den som bor i hyresrätt finns inte möjligheten att ta ett lån på huset (även om pengarna inte ska gå till huset) och i dessa fall är det privatlån som är alternativet.

Stor passion när det kommer till att jämföra lån på nätet.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*