Vivus

Vad krävs för att kunna få ett lån hos Vivus?

  • Folkbokförd i Sverige
  • Minst 21 år fyllda
  • Fri från kronofogdsskulder
  • Krav på en deklarerad inkomst
  • Sedvanlig kreditprövning görs

Information om Vivus

Vivus är ett etablerat och modernt kreditföretag med lång erfarenhet. Företaget är en del i finanskoncernen 4finance Group som har verksamhet i över 15 olika länder. Tillsammans har dessa länder lånat ut över 10 000 000 krediter till nöjda kunder. Vivus vill göra låneprocessen så enkel som möjlig för sina kunder och kräver inte in en massa krångliga dokument och har inga krav på andra säkerheter eller garantier. Du väljer själv hur mycket du vill låna från 500 kronor upp 20 000 kronor. Vivus har ett par fördelar som gör att de sticker ut från mängden av kreditföretag. Till skillnad från många av sina konkurrenter har de gjort det möjligt för sina kunder att flytta fram förfallodatum. Vivus har också valt att inte ge ett automatiskt avslag för kunder med betalningsanmärkning, i dessa fall gör man istället en individuell bedömning och tittar på kunden i helhet. Sist men inte minst så försöker de att göra fler kreditupplysningar än nödvändigt. När en kund ansöker om mindre lån under kortare perioder så väljer man därför att bevilja vissa lån utan att göra en uc.

Vivus låneprodukter

Första gången som du ansöker om ett lån hos Vivus kan du låna upp till max 6000 kronor om du är över 22 år och 4000 kronor om du är under 22 år. Detta belopp kan du låna helt avgifts- och räntefritt om du väljer att återbetala hela lånesumman inom den första kreditperioden. Det är först när ditt första lån hos Vivus är avbetalt och klart som du kan ansöka om högre lånebelopp. Vid nästa ansökningstillfälle kan du ansöka om lån upp till 20 000 kronor.

Hur går en låneansökan till

När du ska ansöka om ett lån hos Vivus börjar du med att registrera dig på deras hemsida. Där fyller du i dina personuppgifter, uppgifter om inkomst och ekonomi samt kontaktuppgifter. För att ansökan ska gå igenom så måste Vivus identifiera dig. Identifieringen sker antingen genom att en av deras kundtjänstmedarbetare ringer upp dig eller via Instantor och ditt bankkonto. När alla uppgifter är inlämnade och identifieringen klar så tar det bara ett par minuter för din ansökan att behandlas. Pengarna kommer att flyttas över till ditt konto så fort låneansökan blir godkänd. Hur lång tid det tar innan pengarna finns på ditt konto beror på vilken bank du har. Har du använt dig av Nordea eller Handelsbanken tar överföringen cirka 15 minuter, andra banker tar längre tid.